Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка Сухопътни войски, фейсбукВпечатляващ финал на тактическото

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка Сухопътни войски, фейсбукВпечатляващ финал на тактическото
Коментари Харесай

Грузизя и САЩ проведоха учение на полигон Ново село

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

фотография Сухопътни войски, фейсбук

Впечатляващ край на тактическото обучение с бойни стрелби „ Balkan Sentinel 21 ” се организира днес на образователен полигон „ Ново село “. Бяха демонстрирани качества за осъществяване на настъпателни бойни дейности от 3 механизиран батальон на 61 механизирана бригада интензивен с танкова рота от 61 танков батальон, пехотна рота от Република Грузия, механизирана и инженерна рота от въоръжените сили на Съединени американски щати пред високопоставени посетители и медии в границите на тактическото обучение с бойни стрелби „ Balkan Sentinel 21 ”. Това пишат от Сухопътни войски във фейсбук.

На демонстрацията участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на защитата Пламен Йорданов, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, генерал-майор Иван Лалов, той и шеф на националната конструкция за управление и надзор на ученията на територията на България, командирът на Сухопътните войски генера-майор Михаил Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, командири на формирования от Сухопътните войски. Сред гостите беше заместник-командващият на Националната армия на Сухопътните войски на Съединени американски щати генерал-майор Джо Джарард, командирът на Командването на Специалните сили на Република Грузия полковник Теймурас Клатеишвили, аташета по защитата на Съединени американски щати и Република Грузия, някогашни командири на Сухопътните войски и представители на локалната власт.

Генерал-майор Попов означи в своето изявление, че по време на учението „ Balkan Sentinel 21 ” беше реализирана главната цел да се увеличи оперативната съгласуемост и уменията на командирите от всички равнища да водят бойни дейности един до друг с нашите съдружници и сътрудници.

Заместник-министърът на защитата Пламен Йорданов даде висока оценка на учението. „ Днес се появи една добра сработеност, участниците в учението демонстрираха дейно взаимоотношение при осъществяването на дилемите си. Това демонстрира, че когато има предпочитание и схващане, както в съюзен, по този начин и в съдружен мащаб нашите войски могат да извършват своите отговорности “.

„ От съвсем две години работим интензивно, провеждахме учения и стрелби, които не са провеждани през последните 20 години и доказахме, че почтено изпълняваме своя дълг “, означи адмирал Ефтимов.

Бригаден военачалник Дешков изрече своята признателност за отличното показване на командира на 3-ти механизиран батальон подполковник Пейчо Генов и за това, че в границите на няколко дни е съумял да сглоби дейностите на щатните си формирования с тези, които са му придадени и да изпълнят предоставените им задания, свързани с учението.

След привършване на динамичния показ се организира неподвижен показ, на който бяха изложени мостри въоръжение и техника, участващи в демонстрацията.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР